Gratis inzameling van (verboden) gewasbeschermingsmiddelen in Delfland

Tuinders kunnen hun resten van gewasbeschermingsmiddelen weer laten inzamelen. Stichting Opruiming Resten en Lege Verpakkingen in de Landbouw (STORL) komt later dit jaar meerdere malen naar de regio om dergelijke resten op te halen. Telers in het werkgebied van het Hoogheemraadschap van Delfland kunnen zich aanmelden bij STORL om hun overtollige gewasbeschermingsmiddelen te laten ophalen.

Tot een hoeveelheid van 50 kilo/liter per afhaaladres worden de resten gratis opgehaald. Voor grotere hoeveelheden zijn de kosten voor de tuinder. Ook inmiddels verboden gewasbeschermingsmiddelen, waarvan het bezit strafbaar is, kunnen straffeloos worden opgehaald. “Zo’n inzamelingsactie helpt bij het voorkomen dat resten van gewasbeschermingsmiddelen in de leefomgeving terechtkomen en uiteindelijk het water in sloten vervuilen”, aldus hoogheemraad Stijn van Boxmeer.

Aanmelden voor inzameling
Agrarische ondernemers in het werkgebied van het Hoogheemraadschap van Delfland kunnen zich aanmelden bij STORL via www.storl.nl. Op deze website zijn ook de inzameldata per regio te vinden. STORL is een samenwerking tussen onder andere CropLifeNL (gewasbeschermingsproducenten), Agrodis (distributeurs) en LTO Nederland.

Meer nieuws