Elektrische drainwaterontsmetter

Voor de kleinere teeltbedrijven heeft Van Dijk heating een elektrische drainwaterontsmetter met een capaciteit van 400 liter per uur ontwikkeld. Deze capaciteit is voldoende voor een teeltoppervlak tot ongeveer 3000 m2. Uitgangspunt is een drainpercentage van 30% en een dagelijkse watergift van maximaal 10 liter per m2.

Gesloten waterkringloop
Water van goede kwaliteit is één van de schaarste grondstoffen van onze planeet. Op een moderne en duurzaam geëxploiteerd teeltbedrijf is een gesloten waterkringloop een must. Immers, het lozen van overtollig drainwater is zowel maatschappelijk als voor het milieu onverantwoord. Bovendien is het verspilling van water en meststoffen. In veel landen is het lozen van drainwater in het milieu verboden of wordt dat binnenkort.

100% doding
Om verspreiding van plantenziekten en infecties over het bedrijf te voorkomen, is in een gesloten teeltsysteem ontsmetting van het drainwater noodzakelijk. Naast de drainwaterontsmetters type Ecoster, die op gas werkt, en type Ecoster K, die op de aanwezige centrale verwarming wordt aangesloten, levert Van Dijk heating nu ook drainwaterontsmetters, die voorzien zijn van een elektrisch verwarmingselement. De nieuwe Ecoster E400 is geschikt voor de kleinere teeltbedrijven, proeftuinen en laboratoria. Alle ontsmetters werken middels verhitting en garanderen een 100% doding van schimmels, bacteriën en virussen.

Hoge bedrijfszekerheid
Het ontsmetten vindt bij 85 °C gedurende 3 minuten plaats. Het elektrisch vermogen van het verwarmingselement is 3000 Watt. De ontsmetter heeft een PLC-besturing. Standaard is de installatie voorzien van een zuurdoseerinstallatie met een pH-regeling. Een loogregeling is optioneel inpasbaar.
De installatie bestaat geheel uit kunststof en roestvast staal. Door de zeer compacte bouw heeft het een formaat van een europallet. De elektrische ontsmetter wordt stekkerklaar afgeleverd en is eenvoudig zonder gasaansluiting en schoorsteen te plaatsen.

Meer nieuws drainwater

Zuivering in de regio

Op bedrijfsniveau zijn grote stappen gemaakt met onder andere hergebruik van drain(age)water. Voor de resterende waterstromen lijken…

Lees meer